Boek nu!

Algemene vragen

Covid 19

Bijgewerkt Januari 2022

We hebben een aantal COVID -19 FAQ’s samengesteld en deze beantwoord. Als je nog vragen hebt over het boeken van een zeilavontuur bij ons, neem dan gerust contact met ons op.

 LAATSTE ONTWIKKELINGEN:

 Reizen van NL naar VK :

Vanaf 11 februari 2022 vervalt de dag 2 test voor volledig gevaccineerde reizigers naar VK. Ook hoeven niet gevaccineerde reizigers zich niet meer op dag 8 te laten testen (nog wel op dag 2) en niet meer in quarantaine.

Dit maakt reizen naar het Verenigd Koninkrijk een stuk makkelijker.

 Reizen van VK naar NL en Belgie :

 -Reiziger uit Verenigd Koninkrijk die een booster hebben gehad, hoeven vanaf 2 februari 2022 niet meer in quarantaine bij aankomst in Nederland.

-Niet of onvolledig gevaccineerde moeten nog wel tien dagen verplicht in zelfquarantaine.

 VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ’s)

Gaat mijn boeking voor 2022 door?

 Tenzij u van ons hoort, vertrekt uw reis zoals gepland. We houden de informatie van de overheden en de WHO in de gaten voor updates en zullen je op de hoogte houden van nieuwe reisadviezen zodra we deze ontvangen. We volgen alle officiële richtlijnen van de Britse Marine en de richtlijnen van de lokale overheid.

Annuleert Steady Sailing de vakanties wanneer 30 dagen voor vertrek er een negatief (oranje of rood) reisadvies is?

Indien je vertrek binnen deze periode voor een reis zou plaats vinden dan nemen we contact met je op of de reis doorgang kan vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt laten doorgaan, verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt.

Bij code rood wordt uw betaalde reissom gerestitueerd.

Bij code oranje geldt dat Steady Sailing alleen kosteloos annuleert als er spraken is van een inreisverbod of quarantaineplicht.

Belangrijk: voorwaarden zoals het hebben van de benodigde vaccinaties of het hebben van een negatieve PCR-test valt onder de verantwoording van de reiziger en is geen reden voor Steady Sailing om je reis kosteloos te annuleren.

Kan ik mijn reis uitstellen als ik niet kan reizen vanwege COVID-19?

Wanneer er beschikbaarheid is in een andere week kun je de reis gratis omboeken.

Kan ik annuleren en mijn geld terugkrijgen als ik niet meer wil reizen?

Als je besluit om niet te reizen maar dit op geen enkele manier verband houdt met COVID-19, wordt je boeking geannuleerd in overeenstemming met onze boekingsvoorwaarden. https://steady-sailing.com/informatie/voorwaarden/

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik COVID-19-symptomen vertoon voordat ik aan boord kom?

Als je een positieve test hebt voordat je aan boord gaat, bieden we binnen 12 maanden vanaf de geplande vertrekdatum een ​​transfertegoed aan voor een andere reis.

Wat gebeurt er als mijn vlucht wordt geannuleerd maar de reis toch doorgaat?

Als je vlucht wordt geannuleerd vanwege COVID-19 en/of overheidsbeperkingen, ontvangt u een tegoedbon voor alle betaalde bedragen voor uw reis. Als uw vlucht om welke reden dan ook wordt geannuleerd, moet u contact opnemen met uw reisverzekeringsmaatschappij voor compensatie. We zullen geen geld terugbetalen of crediteren dat is betaald voor reiskosten naar de inschepingslocatie.

Wat als ik of een andere gast tijdens de reis COVID-19 krijgt?

Als een persoon aan boord COVID-19 krijgt, zal het schip hun COVID-19-procedure volgen. We zullen de dichtstbijzijnde havenautoriteit inlichten en het advies van de overheid op dat moment uitvoeren. Hoogstwaarschijnlijk zullen we ons inspannen om passagiers zo snel mogelijk van het schip en aan land te krijgen om ofwel te isoleren of indien nodig medische hulp te krijgen.

Moet ik mijn saldo betalen of kan ik afwachten wat er gebeurt?

Tenzij je anders wordt verteld, volg je onze bestaande algemene voorwaarden voor het doen van betalingen.

Is mijn geld veilig?

Ja. Wanneer de reissom is betaald, staat het geld op een beveiligde rekening van garantiefonds https://sto-garant.nl  Het totaalbedrag wordt vrijgegeven aan Steady Sailing na het voltooien van de reis.

 Moet ik nog een reisverzekering afsluiten?

 Ja. We begrijpen dat reisverzekeringsmaatschappijen terughoudend zijn om claims met betrekking tot COVID-19 te dekken of nieuwe polissen met COVID-19-dekking aan te bieden. U zult nog steeds de juiste reisverzekering moeten afsluiten, aangezien deze u dekt voor tal van andere eventualiteiten tijdens de zeilreis.

 Moet ik een masker dragen?

Aan boord worden geen maskers gedragen, omdat u uw eigen “bubbel” hebt gecreëerd met de andere gasten en bemanning.

 Krijg ik nog steeds dezelfde zeilvakantie-ervaring?

 Ja absoluut! Het is onze missie om ervoor te zorgen dat uw zeilvakantie de verfrissende pauze is die u nodig heeft. Afgezien van de noodzaak in OV en openbare ruimtes gezichtsbedekking te dragen, zullen we op zee, eenmaal aan boord, volledig normaal werken, maar houd er rekening mee dat we ons moeten houden aan de nieuwste aanbevelingen van de lokale overheid.

 

 

Wat is het verschil tussen een meezeilreis en privé charter?

Een meezeilvakantie kunt u alleen, met uw partner of met een aantal vrienden boeken met professionele bemanning aan boord. Het meezeilen houdt in dat ook anderen dezelfde reis kunnen boeken en zullen meezeilen. Bij een privé charter, ook wel bemande charter genoemd, boekt u het schip en bemanning in haar geheel voor u of uw familie of vrienden alleen.

Welke taal wordt er aan boord gesproken?

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord.

De bemanning is Nederlands en spreekt Engels en Duits.

De voertaal aan dek zal Engels zijn wanneer er meerdere nationaliteiten aan boord zijn.

Gaat de schipper mij de hele dag entertainen?

Na het zeilen is iedereen vrij voor zichzelf om te doen wat hij of zij leuk vindt. Meestal trekken we wel als groep samen op, maar de bemanning gaat niet altijd mee. Ook de bemanning wil af en toe wat tijd voor zichzelf. Wel doen we ons best om u in ieder geval leuke tips op de locatie te geven.

Wat zijn de voordelen van een meezeilvakantie?

Als u alleen of met een aantal personen wilt zeilen, maar zelf geen of weinig zeilervaring heeft dan is een meezeilvakantie ideaal. U hoeft namelijk niet zelf voor de navigatie, uitrusting, papieren van het schip te zorgen of de route te bepalen. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over het weer, wind en getij, want de schipper weet goed hoe hij op de elementen kan inspelen. De bemanning weet waar mooie vaargebieden en leuke havens zijn en zorgt dat u echt van uw vakantie kunt genieten.

Hoe actief is een meezeilvakantie?

Dat hangt vooral van u zelf af. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om actief deel te nemen, maar ook om even heerlijk te relaxen. Meestal is het juist de combinatie. Het is leuk om mee te helpen en we leggen alles uit.

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee, het is niet nodig om al zeilervaring te hebben. Aan het begin van een zeilreis wordt de nodige uitleg gegeven over het schip en het zeilen in het algemeen. Wilt u meer leren of doen, geef dit aan en stap naar voren als we een manoeuvre gaan doen.

Moet ik meehelpen met zeilen?

Niets hoeft, alles mag! Meehelpen met het zeilen hoeft niet per se, maar is natuurlijk wel één van de leuke dingen van een zeilreis, het draagt ook bij aan het ‘groepsgevoel’ aan boord.

Ik wil sturen

Wilt u zelf het schip sturen dan is dat mogelijk in overleg met de schipper en afhankelijk van uw kunnen en de omstandigheden. De bemanning geeft zelf aan wanneer er gestuurd kan worden.

Ik zie dat incheck tijd 14.00 uur is, geldt dit ook voor mij?

Jazeker, we begrijpen dat u zin heeft in uw zeilvakantie, maar op de ‘wisseldag’ zijn we onder andere druk met schoonmaken, inkopen doen en de was. Als u voor die tijd aan boord komt houdt u ons op en uw bagage zou ons in de weg staan, ook aan dek. U kunt proberen uw bagage bij de havenmeester te stallen. anders raden we u aan op een terrasje te wachten tot 14.00 uur. Uitzondering is reis 2 ; dan wordt u om 12.00 uur aan boord verwacht.

Kan ik ook na 14.00 uur aan boord komen?

Hierop is een kleine marge. We vertrekken uiterlijk om 16.00 uur uit Oban. Als u aan boord komt delen we de hutten in en geeft de schipper uitleg over het reilen en zeilen aan boord en een veiligheidsinstructie. Het is voor uzelf en de andere opvarenden belangrijk dat u hierbij aanwezig bent.

 

Uitzondering is reis 2 ; dan wordt u om 12.00 uur aan boord verwacht.

Vertrekken we dezelfde middag als dat ik aan boord kom?

Ja, na het boarden eten we, delen we de hutten in en zal Jan-Willem een safety briefing geven. Na een ronde over dek vertrekken we. 

Deelnemers op onze zeilreizen

Wie gaan er mee?

De meeste mee zeilers gaan alleen op reis, maar nemen soms ook wel een partner of vriend(in) mee. Meezeilvakanties zijn voor iedereen, of het nu gaat om singles, stellen, families, vriend(inn)en, groepen of bedrijven. Door het samen zeilen en aanlopen van onbekende kusten, het genieten van het mooie weer en het lekkere eten ontstaat er al snel een leuke en gezellige groepssfeer.

Welke leeftijd hebben de gasten?

De deelnemers zijn van alle leeftijden tussen de 16 en 74 jaar. Voor een aantal reizen, waarin we ook nachten doorzeilen, vragen we eerst contact met op ons op te nemen wanneer u ouder bent dan 70 jaar.

Wanneer u het schip privé afhuurt dan zijn kinderen jonger dan 16 jaar ook welkom aan boord.

Geldt er een minimum en maximumaantal deelnemers?

Er is geen minimumaantal deelnemers per zeilreis. Aan boord is plek voor 8 gasten, verdeeld over vier 2-persoons hutten. Op sommige reizen varen we met extra bemanning en dan is er plek voor 6 gasten. De vaste bemanning, Jan-Willem en Mariëlle,  heeft een eigen slaap accommodatie in het achterschip.

Kunnen we met onze eigen groep boeken?

Jazeker, Steady en de bemanning is ook voor u privé te huur (voor een groep van maximaal 8 personen) Privé charter kunt u kiezen uit een van de aangeboden zeilvakanties, mits er nog geen andere boekingen voor de betreffende zeilreis zijn. Wilt u meer informatie over privé charter, neem dan contact met ons op.

Vaargebied

Naar welke landen vaart Steady?

Steady vaart het grootste deel van het seizoen aan de Schotse Westkust en de Binnen- en Buiten Hebriden. De 1e reis in april varen we vanuit Nederland naar Schotland. In September verlaten we Schotland en komen dan terug naar Nederland.

Wat is de beste zeilperiode?

Dat is moeilijk te zeggen, de natuur bepaald. In theorie geld juni als beste maand voor het noorden, maar dit zegt niet zoveel, want in september kan het juist heel mooi weer zijn. Aan boord zijn voor alle gasten Musto BR1 zeilpakken aanwezig. Op het water is de gevoelstemperatuur een stuk lager dus denk aan kleding in laagjes en thermo onderkleding. Het beste is om laarzen mee te nemen en schoenen met een goede grip.

Aan boord en tijdens de zeilreis

Hoe laat vertrekken we iedere ochtend tijdens de zeilreis?

Afhankelijk van wind en stroming bepalen we de tijd van afvaart én bestemming. S ’avonds na het diner wordt alle informatie over weer, bestemming en afvaarttijd doorgegeven.

Hoe worden de hutten ingedeeld?

Aan boord zijn vier 2-persoonshuten met stapelbedden. De slaapplaatsen worden bij aanvang van de zeilreis ingedeeld. Wanneer u een hut niet wilt delen dan geld er een toeslag van 35% op de reissom.

Mag er gerookt worden aan boord?

Er mag binnen in het schip nergens gerookt worden. Aan dek alleen aan de lijzijde van het schip en niet voor de kajuitingang, zodat uw mede opvarenden hier geen last van ondervinden.

Kan ik de batterijen voor mijn camera of telefoon aan boord opladen?

Ja.

Kan ik aan boord mobiel bellen, e-mailen en internetten?

Aan boord is geen wifi. Wel is er in het grootste deel van Schotland 3 en 4 G.

Eten & drinken

Hoe gaat het met inkopen doen en koken aan boord?

Het inkopen doen en de maaltijden worden verzorgd door de bemanning. De huishoudelijke taken aan boord van het schip zoals tafeldekken, afwassen en schoonmaken, worden gezamenlijk gedaan.

Kan ik vegetarisch eten?

Dat is geen probleem. Dit wel graag van tevoren doorgeven.

Kan ik lactose en glutenvrij eten?

Ja,  dit is geen probleem voor de keuken.

Hoe laat komt de eerste borrel op dek?

Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden wordt er tijdens het zeilen geen alcohol gedronken. Aan boord is wijn, bier en whisky te koop. Wilt u iets anders drinken dan is het toegestaan om dit zelf mee te nemen.

Bagage meenemen op zeilvakantie

Wat moet ik meenemen?
 • Waterdichte (wandel)schoenen met een goede grip
 • Laarzen of een 2epaar schoenen voor nat weer
 • Warme kleding. Op het water is de gevoelstemperatuur een stuk lager dus denk aan kleding in laagjes en thermo onderkleding
 • Muts, op het water kan het fris zijn!
 • Lichte regenkleding voor aan de wal. Onze zeilpakken zijn ongeschikt voor wandelen
 • Bescherming tegen zon (zonnebril, zonnebrand)
 • Waterflesje/bidon
 • Paspoort 
 • Reisverzekering
 • Voor koffers is geen plaats. Gebruik daarom zachte reistassen
Is er linnengoed aan boord?

Ja, alle bedden hebben dekbed en kussen met linnengoed. Ook handdoeken en washandjes zijn inbegrepen. In de badkamer is milieuvriendelijke  douchegel en haarshampoo

Belangrijk om te weten

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De voorwaarden van Steady Sailing kunt u nalezen op de pagina algemene voorwaarden.

Is een verzekering verplicht?

Een ziektekostenverzekering is verplicht, een annuleringsverzekering is niet verplicht.

Prijzen 

Zijn er boekingskosten?

Er zijn geen speciale boekingskosten aan onze zeilvakanties verbonden. U betaalt aan ons alleen de prijs van de desbetreffende zeilreis per persoon.

Wat is niet in de reissom inbegrepen?

 

 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Is privé charter mogelijk?

Steady en de bemanning is ook voor u privé́ te huur (bijvoorbeeld met familieleden of een groep van maximaal 8 personen Voor de privé charter kunt u kiezen uit een van de aangeboden zeilvakanties, mits er nog geen andere boekingen voor de betreffende zeilreis zijn. Wilt u meer informatie over privé charter, neem dan contact met ons op. Voor gezinnen bieden we aantrekkelijke  family deals!

Is de vliegreis in de prijs inbegrepen?

Nee, de vliegreis is niet bij de reissom inbegrepen. Op de pagina met informatie over transfers staat beschreven hoe alle bestemmingen het makkelijkst te bereiken zijn. Hoe eerder u boekt, hoe voordeliger uw vliegreis.

Het boeken van een zeilvakantie

Hoe kan ik een zeilvakantie boeken?

Wanneer u ons een mail stuurt via boeken dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Kan ik een optie nemen en hoe werkt dat?

Ja, het is mogelijk om geheel vrijblijvend een optie te nemen op een bepaalde reis. Uw optie wordt door ons 2 weken vastgehouden. Als er daarna door iemand anders een boeking op die reis wordt gedaan, vervalt uw optie op deze reis. 

Hoe gaat de afhandeling van een boeking?

Als u een boeking heeft verstuurd, sturen wij u zo snel mogelijk een reserveringsbevestiging met een offerte en boekingsformulier. Wanneer u het ingevulde formulier retour stuurt gaat u tevens akkoord met de offerte en voorwaarden. Hierna ontvangt u een factuur en een betaalopdracht. U betaald in 2 termijnen. 25%, 14 dagen na factuurdatum en 75%, 30 dagen voor vertrekdatum. Aangezien wij een klein bedrijf zijn en niet overal bereik hebben tijdens onze zeilreizen, vragen we uw begrip voor het geval het iets langer duurt.

Het betalen van de factuur

Hoe gaat de betaling van een boeking?

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Steady Sailing gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan Steady Sailing, maar aan de derdengeldenrekening.

Wat is de betalingstermijn?

De reissom wordt in 2 termijnen* voldaan:

25%: twee weken na reservering. 

75%: maand voor afvaart

*Wanneer de reservering binnen 6 weken voor afvaart is wordt de reissom in 1 termijn voldaan.

Dear Mariëlle and Jan Willem,

When my partner picked up your brochure in Hoorn at your boot I had had 3 days to decide if  I join him at a trip through the Inner Herbrides. I never regret this decision it was a great week at your Steady. The accomodation, the boot in a very good condition, the meals, the sailing and the islands and of course you made this week unforgettable. Many thanks for this outstanding week, I will never forget this.

Best Regards, Birgit Spielmann

In April 2018 we have been visiting Hoorn, the home of the Steady. What a beautiful looking yacht inviting us for a sailing holiday.

Mariëlle was on board and painting to keep the boat in best condition. After a chat we got some more information about the “Steady”.

The following year we have booked our trip and started in July 2018 from Oban to explore many of the stunning places and islands in Scotland.

Jan-Willem (the Skipper) and Mariëlle have been working hard to give us the best value of our trip. Mariëlle’s cooking was outstanding, you could taste that the food has been prepared with love.

The crew is highly professional, kind and very sympathetic.

Many thanks to both of you, we have enjoyed every moment …

There is nothing better than to smell the see, feel the wind, watch the clouds and “YES”respect the power of the nature … it makes you feeling better …

Again, many thanks. Janet & Ewald

Hi Marielle, Jan

Looking forward to sail in 2021 again with you

My review as following...

It‘s easy to say something about the experienced couple and the ship

I can use a lot of words or just say STEADY

Save sailing, smiling crew

Tasty food, good healthy kitchen

Enjoy the stay in a fantastic area

Activities for everybody, nice photos

Dolphins, Puffins and lots more

Yes, that’s holiday - anytime again

👍😎

Viele Grüße Silke