Boek nu!

10. ZEILREIS VAN ULLAPOOL NAAR OBAN 2025

Wil je zoveel mogelijk van de Westkust en de eilanden van de Hebriden ontdekken? Dan is deze 11-daagse zeilreis een absolute aanrader! Elke dag op een nieuwe plek ontwaken en de mooiste eilanden bezichtigen van Schotland, wie wil dat nou niet!

  • Avontuurlijke zeilreis
  • Wildlife spotten
  • Eiland hoppen
  • Perfect voor groepen tot 8 personen, koppels en solo reizigers
REISPLANNING

Inschepen: Maandag 21.07.25 om 17.00 uur in Ullapool

Ontschepen: Donderdag 31.07.25 om 10.00 uur in Oban

DAG 1 – ULLAPOOL

Gelegen aan Loch Broom in de Highland ligt het vissersplaatsje Ullapool.  Je bereikt Ullapool vanaf Inverness met bus of taxi. (De afstand is 72 km en de reisduur met de bus is 1.20 uur.)

Je zeilavontuur start in Ullapool om 17.00 uur! Steady ligt op je te wachten in de haven van Ullapool. Je ontmoet je medereizigers en je hebt alle tijd om het schip te verkennen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis en heffen we het glas op een mooi zeilavontuur!

DAG 2 – SUMMER ISLES

De Summer Isles bestaan uit 15 eilanden, het grootste eiland, Tanera Mòr, is het enige bewoonde eiland. Dit uitzonderlijke landschap wordt beheerd door de Scottish Natural Heritage en zo beschermd tegen ongepaste ontwikkeling. Voor het doorbrengen van de nacht laten we in een beschutte ankerbaai ons anker vallen.

DAG 3 – LOCH TORRIDON, LOCH SHEILDAIG

Het meest spectaculaire berglandschap van Schotland vind je in Loch Torridon. Vanaf de ankerplek kunnen we met de bijboot naar het pittoreske dorpje van dit gebied, Shieldaig. Vanuit Shieldaig is er een wandeling naar het schiereiland An Aird,. Op deze wandelroute zijn er veel mooie plekken van de kustlijn te bewonderen en wie weet spot je otters en reigers. 

DAG 4 – RONA

Het eiland Rona ligt aan de Oostzijde van Skye. Het eiland wordt beheerd door een jong echtpaar en er zijn enkele vakantiewoningen die zij verhuren.

Het is fantastisch om een hert te spotten, die hier veel voorkomen, en het eiland heeft vanaf de top een fabelachtig uitzicht.

DAG 5 – PLOCKTON

Onbetwist het aantrekkelijkste dorpje van het gebied. Plockton wordt beheerd door de National Trust conservation en haar natuurlijke haven geeft een goede bescherming is bijna alle weercondities.

DAG 6 –  SKYE, LOCH NA DAL

Vanuit Plockton naar de versmalling, Kyle Rhea, is spectaculair vanwege de stroming. Eenmaal door het stroomgebied kunnen we weer zeil zetten en zijn er verschillende opties waar we de nacht doorbrengen. Loch na dal op Skye is een van onze favoriete plekjes. Een prachtige ankerbaai en een sfeervolle pub.

DAG 7 en 8 – THE SMALL ISLES

Na Skye zeilen we door naar een van de ‘The Small Isles; Rum, Canna, Eigg en Muck. Welk eilanden we bezoeken is afhankelijk van de windrichting zodat we de nacht rustig kunnen doorbrengen. Informatie over deze prachtige eilandengroep vind je op deze pagina: https://steady-sailing.com/vaargebied/

DAG 9 – TOBERMORY

We zeilen naar de beschutte Sound of Mull naar het kleurrijke plaatsje Tobermory op het eiland Mull. Vanuit Tobermory zijn er een paar mooie korte wandelingen waarvan de routes aan boord liggen. Ook zijn er leuke pubs en winkeltjes waar je in de middag volop van kunt genieten. Ook een goede plek voor souveniertjes voor thuis!

DAG 1O – AANKOMST OBAN

Na het verkennen van Tobermory zeilen we door de Sound of Mull naar Oban. Aangekomen in Oban is er de mogelijkheid om dit gezellige vissersplaatsje te bekijken. S’avonds genieten we van onze laatste avond met elkaar tijdens het captains diner!

DAG 11 – UITSCHEPEN IN OBAN

Na een actieve 11 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

55912471_2664080610301271_4767117268507164672_n@2x