Boek nu!

12. Zeilen in de Hebriden; van the Firth of Clyde naar Oban 2024

Een 10-daagse zeilreis van Glasgow naar Oban. Een reis waarin we veel eilanden van de Hebriden ontdekken en genieten van de prachtige kustlijn van dit gebied. Lekker veel zeilen want er zitten een aantal langere trajecten in! (maar geen nachtzeilen.)

 • Wildlife spotten
 • Eiland hoppen
 • Ierse eiland Rathlin
 • Mull of Kintyre

REISPLANNING

Inschepen: Woensdag 10.07.24 om 14.00 uur in Greenock

Ontschepen: Vrijdag 19.07.24 om 10.00 uur in Oban

DAG 1 – GREENOCK

Op de 1dag verwachten we je om 14.00 uur aan boord in de haven van Greenock. Vanaf de luchthaven van Glasgow ben je met de trein of bus in ongeveer 45 minuten in Greenock. Onder het genot van koffie/thee met lekkers maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag de haven en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – ARRAN

We zeilen deze dag in de Firth of Clyde rondom het eiland Arran. Op Isle of Arran vind je een beetje van alles wat je van een Schots eiland verlangt. Arran heeft een gevarieerde kustlijn, er zijn dramatisch bergtoppen, beschutte stranden, groene bossen, culturele festivals en veel lokale lekkernijen. Een fantastische dag om elkaar en schip beter te leren kennen, allemaal vanuit het comfort en de catering van Steady!

DAG 3 – MULL OF KINTYRE, CAMPBELTOWN

We blijven nog 1 dag in the Firth of Clyde en varen van het eiland Arran naar Campbeltown – een plaats op het schiereiland Kintyre in het zuidwesten van Schotland. Deze havenstad met een kleine 5000 inwoners is onder meer bekend van de Campbeltown single malt whisky’s.

DAG 4 – RATHLIN

Dit Ierse eiland, dat slechts zes mijl uit de noordkust van Noord-Ierland, ligt is de thuisbasis van een van de grootste zeevogelkolonies van het VK, waaronder honderden papegaaiduikers. Tijdens de zomer delen deze komische wezens de kliffen bij de westelijke vuurtoren van het eiland met duizenden andere zeevogels, van drieteenmeeuwen tot stormvogels, maar ze zijn ongetwijfeld de ster van de show.

DAG 5 – ISLAY

Van Rathlin Island vervolgen we onze reis naar de prachtige Schotse eilanden. We zeilen naar Islay waar we langs de kust bekende whisky distilleerderijen passeren en de nacht doorbrengen in Ardbeg. Je ligt hier heel spectaculair tussen schitterende rotspartijen en veel zeehondjes.

DAG 6 – GIGHA

Ten Westen van Kintyre ligt een prachtig eiland Gigha. Dit kleine meest zuidelijkste eiland van de Binnen Hebriden is fasinerend – met zandstranden en helder turquoise water, prachtige uitzichten en zonsondergangen, en vele archeologische en historische plaatsen om te ontdekken.

DAG 7 – JURA

Voor de westkust van Schotland ligt Jura, een eiland behorende tot de Binnen Hebriden. Het is twee keer zo groot als Texel, maar met slechts 190 bewoners (en 6000 herten). Je gaat er naartoe voor de natuur, en voor de whisky want de distilleerderij is het kloppend hart van het eiland. En wist je dat George Orwell hier zijn beroemde boek 1984 heeft geschreven? 

DAG 8 ­– CRINAN

We zeilen naar het kleine plaatsje Crinan aan de Westkust. Hier kun je heerlijk een wandeling maken langs het Crinan Canal.

DAG 9 – KERRERA

Op deze laatste zeildag varen we naar het groene paradijs Kerrera. Aangekomen is er gelegenheid om met de bijboot het eiland te bezichtigen om even lekker de benen te streken. We sluiten de avond gezamenlijk af tijdens het captains diner.

DAG 10 – OBAN

De volgende dag na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

NB: Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Bovengenoemd schema is afhankelijk van windrichting en weersomstandigheden, indien nodig wijken we hiervan af.

 

VOOR WIE IS DEZE REIS 
 • Zeilervaring is niet nodig voor deze reis
 • Je bent in een goede conditie
 • Reizen in kleine gezelschappen spreekt je aan
 • Je vind het leuk om te helpen bij de zeilhandelingen
 • Leeftijd 16+
CATERING AAN BOORD

Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm.

PRIJS

€ 2125,- p.p. op basis van gedeelde hut

Wij rekenen 50% toeslag voor enkelgebruik van een twee persoonshut

Voor vragen of een offerte klik hier

INCLUSIEF
 • Crew: kapitein – maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijden en bijbehorende drankjes aan boord
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW
EXCLUSIEF
 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
TRANSFER

Je bent zelf verantwoordelijk voor de reis naar en van het schip. De bus- en treinverbindingen vanaf Glasgow Airport naar Greenock als Oban zijn uitstekend.

GARANTIEREGELING

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. De voorwaarden van deze garantieregeling vind je op de website van STO Garant. www.sto-garant.nl/downloads

55912471_2664080610301271_4767117268507164672_n@2x