Boek nu!

13. Zeilen naar de Buiten Hebriden & Skye 2024

Een 10-daagse rondreis vanuit Oban die ons brengt naar een prachtig ongerept deel van de Buiten Hebriden. Een mooie zeilreis met super veel zeilen en kans op dolfijnen en walvissen in de Sea of Hebrides! We laten je niet alleen de schoonheid van de eilanden vanaf het water zien, maar je krijgt ook zeker de kans om de wal te verkennen.

 • Avontuurlijke zeilreis
 • Wildlife spotten
 • Eiland hoppen
 • Perfect voor groepen tot 8 personen, koppels en solo reizigers
REISPLANNING 

Inschepen: Zondag 21.07.24 om 14.00 uur in Oban

Ontschepen: Dinsdag 30.07.24 om 10.00 uur in Oban

DAG 1 – OBAN

Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Oban en zeilen naar een mooie ankerplek in de Sound of Mull waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – CANNA

Tijd voor het ruime sop! We zeilen naar Canna, het meest afgelegen eiland van The Small Isles. Vanaf het vaste land kun je Canna niet zien omdat ze verborgen ligt achter de hoge bergen van Rum. Canna is een eiland van grote schoonheid en variëteit, met groene weiden en bossen, wilde heidevelden en aan de noord- en westzijde dramatische kliffen. Er zijn twee fascinerende kerken, een oud kruis, een ontoegankelijk ‘kasteel’ bovenop een grote rots en Canna House – het voormalige huis van folklorist en Gaelic-geleerde John Lorne Campbell. Het is een mooie wandeling naar het naburige eiland Sanday welke verbonden is door een brug. Hier zijn een aantal indrukwekkende kliffen, met twee grote rotspartijen die een ideale basis vormen voor een kolonie papegaaiduikers.

DAG 3 – SKYE, LOCH HARPORT

Met een Noordelijke koers varen we langs de indrukwekkende kustlijn van Skye richting Loch Harport. Met uitzicht op de bekende whisky distilleerderij van Talisker gaan we hier voor anker.

DAG 4 – SOUTH UIST

Van Skye steken we over naar de Buiten Hebriden. We gaan naar een mooie ankerplek in Loch Skipport van het eiland South Uist. De Oostzijde van het eiland is bergachtig en hier kunnen we aan wal met de bijboot om de wal te verkennen. 

DAG 5 – ERISKAY

Eriskay is een klein eiland van de Buiten Hebriden, ten zuiden van South Uist. We ankeren hier in een mooie beschutte natuurlijke baai. Vanaf de ankerplaats is het niet zo ver om naar de Westkust van het  eiland te wandelen. Hier kijk je uit over de prachtige witte zandstranden en de Atlantische oceaan. 

DAG 6 – BARRA

Onze favoriete plek van Barra is Vatersay bay. Veel kans dat je hier tuimelaars gaat zien! Met uitzicht op prachtige witte zandstranden is het alsof je je op een tropisch eiland begeeft.

DAG 7 – COLL

Van Barra naar Coll is een volle dag op zee. Dit is wel een stuk waar veel wildlife wordt gespot dus verrekijker en camera bij de hand houden!

DAG 8 – TOBERMORRY

Om het noorden van Mull richting Tobermory. Dit is een gezellig en kleurrijk plaatsje waar veel te beleven valt. Leuke pubs en winkeltjes waar je volop van kunt genieten.

DAG 9 – KERRERA

In de ochtend is er nog ruim de tijd om Tobermory te verkennen, daarna zetten we zeil naar het eiland Kerrera. Heerlijk rustig en landelijk met prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Op de laatste avond aan boord heffen we ons glas en al proostend kijken we terug op onze reis waarna we genieten van een overheerlijke ‘Captains diner’.

DAG 10 – OBAN

Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een avontuurlijke zeilreis waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving van de Hebriden nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

NB: Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Bovengenoemd schema is afhankelijk van windrichting en weersomstandigheden, indien nodig wijken we hiervan af.

VOOR WIE IS DEZE REIS 
 • Zeilervaring is niet nodig
 • Je bent in een goede conditie
 • Reizen in kleine gezelschappen spreekt je aan
 • Je bent graag in de natuur
 • Leeftijd vanaf 16 jaar
CATERING AAN BOORD

Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm.

PRIJS

€ 2125,- p.p. op basis van gedeelde hut

Wij rekenen 50% toeslag voor enkelgebruik van een twee persoonshut

Voor vragen of een offerte klik hier

INCLUSIEF
 • Crew: kapitein – maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijden en bijbehorende drankjes aan boord
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW
EXCLUSIEF
 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
TRANSFER

Je bent zelf verantwoordelijk voor de reis naar en van het schip. Informatie over reizen van/naar Oban: klik hier 

GARANTIEREGELING

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. De voorwaarden van deze garantieregeling vind je op de website van STO Garant. www.sto-garant.nl/downloads

55912471_2664080610301271_4767117268507164672_n@2x