Boek nu!

4. Zeilen & Wandelen Op The Small Isles 2025

 

Schotland, het paradijs voor wandelaars en zeilers! Wil jij Schotland op zijn allermooist zien én genieten van wandelingen in de prachtige, groene natuur? Tijdens deze trektocht zeilen we naar eilanden in de Inner Hebriden met schitterende wandelroutes! 

Naast zeilers zijn wij, Jan-Willem en Mariëlle, ook fervent wandelaars. De langere wandelingen worden begeleid door ons. Daarnaast is er ook gelegenheid voor kortere wandelingen op eigen gelegenheid. De wandelroutes zijn bekend voor ons maar het kan altijd voorkomen dat we onze reisplanning moeten aanpassen, door bijvoorbeeld de weersvoorspelling, en dat we in een nieuw gebied gaan wandelen. We nemen je graag mee op avontuur om dit met ons te ontdekken! Houdt er rekening mee dat tijdens de wandelingen (hikes) de natuurpaden soms moeilijker begaanbaar zijn en dat je in bergachtig gebied wandeld met stijging en daling.

 • Eiland hoppen
 • Variërende wandelingen van 10 tot 20 km.
 • Hiken op The Small Isles
 • Prachtige natuurreis
 • Wildlife en vogels
REISPLANNING

Inschepen: Woensdag 14.05.25 om 17.00 uur in Oban

Ontschepen: Zaterdag 24.05.25 om 10.00 uur in Oban

DAG 1 – OBAN

Je zeil en wandelavontuur start in Oban om 17.00 uur! Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Je ontmoet je medereizigers en je hebt alle tijd om het schip te verkennen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis en heffen we het glas op een mooie week!

DAG 2 – TOBERMORY, EILAND MULL

We beginnen de reis rustig zodat iedereen een beetje kan wennen aan elkaar en het schip. We zeilen via de beschutte Sound of Mull naar het kleurrijke plaatsje Tobermory op het eiland Mull. Vanuit Tobermory zijn er een paar mooie korte wandelingen waarvan de routes aan boord liggen. Ook zijn er leuke pubs en winkeltjes waar je in de middag volop van kunt genieten.

DAG 3 – ZEILEN NAAR HET EILAND CANNA

Tijd voor het ruime sop! We zeilen naar Canna, het meest afgelegen eiland van de Small Isles. Vanaf het vaste land kun je Canna niet zien omdat ze verborgen ligt achter de hoge bergen van Rum. Canna is een eiland van grote schoonheid en variëteit, met groene weiden en bossen, wilde heidevelden en aan de noord- en westzijde dramatische kliffen. Er zijn twee fascinerende kerken, een oud kruis, een ontoegankelijk ‘kasteel’ bovenop een grote rots en Canna House – het voormalige huis van folklorist en Gaelic-geleerde John Lorne Campbell.

Dit is een geweldig eiland om te voet te verkennen. De wandeling langs de kustlijn biedt een fantastisch uitzicht op de Buiten-Hebriden, Rum en de Cuillin of Skye, en er zijn een paar fijne zandstranden. Het naburige eiland Sanday is verbonden door een brug en heeft een aantal indrukwekkende kliffen, met twee grote rotspartijen die een ideale basis vormen voor een kolonie papegaaiduikers.

DAG 4 – WANDELING OP CANNA & PUFFINS

Onze eerste lange wandeling is op het eiland Canna. Een gevarieerde wandeling langs kliffen en over heuvels met als highlight de prachtige kliffen van Sanday waar we de papegaaiduikers gaan opzoeken. Met geluk zien we hier ook de grote jager, of skua. Lunchen doen we midden in de natuur uit ons eigen meegenomen lunchbox.

DAG 5 – SKYE, LOCH SCAVAIG & CORUSK

We nemen je mee naar één van de mooiste ankerplekken van de Hebriden. Genesteld aan de voet van Skye’s Cuillins ligt Loch Scavaig. Omringd door indrukwekkende puntige bergtoppen en je ziet hier grote hoeveelheden grijze en gewone zeehonden van zeer dichtbij.

De zeearm Loch Scavaig staat in verbinding met het binnenmeer Loch Corusk. Het is adembenemend om rond Loch Corusk te wandelen. Het meer is zoet water dus ook heerlijk om een verfrissende duik te nemen!

DAG 6 – RUM

We gaan anker op en varen naar het verderop gelegen eiland Rum. Rum is een nationaal natuurreservaat en het grootste eiland van de Small Isles. De beroemdste bewoners van het eiland zijn zeearenden (opnieuw geïntroduceerd in de jaren tachtig), edelherten en de winterharde Rum-pony’s.

We ankeren hier in de natuurlijke baai waar je uitkijkt op het architectonisch Kinloch Castle. Na de lunch is er gelegenheid aan wal te gaan met de bijboot. Er zijn een aantal prachtige wandelroutes op het eiland Rum waardoor je optimaal kunt geniet van het adembenemende berg- en kustlandschap.

DAG 6 – BERGWANDELING RUM

We maken een gezamenlijke wandeling waarin we de heuvels in trekken en dus ook wat hoogtemeters gaan maken. De route brengt ons langs stroompjes en watervallen en eenmaal op de top geniet je van het prachtige landschap. Grote kans dat we edelherten en de zeearend kunnen spotten.

DAG 7 – EIGG EN BEKLIMMEN VAN AN SGURR

Eigg is het tweede grootste en meest bevolkte eiland van de prachtige Small Isles. Eigg wordt gedomineerd door een opmerkelijke verticale bloksteen van An Sgurr. De indrukwekkende top was oorspronkelijk een lavastroom van de vulkaan op Rum zo’n 58 miljoen jaar geleden. De lava volgde een oude rivierbedding en vulde de vallei. In de daaropvolgende miljoenen jaren heeft de peksteenlava, die harder is dan het omringende basalt, de erosie doorstaan en bleef overeind terwijl de omringende rots geleidelijk werd weggesleten. Nu staat de kilometerslange heuvelrug fier overeind, met de top op 393 meter.

De klim naar de top biedt een werkelijk fantastisch uitzicht over de andere Small Isles en over Skye en Ardnamurchan. De route is vrij eenvoudig, maar het laatste gedeelte is een steile klim en moeten we (heel eenvoudig) rotsklimmen langs de kam.

DAG 8 –  MUCK, A DROP IN THE OCEAN

Muck is het kleinste eiland en meet minder dan 4 km bij 2 km. Muck is een prachtig eiland, van vruchtbare velden tot zandstranden en een mooie westkust, het heeft de wandelaar veel te bieden. Wat je zeker moet doen is een bezoekje aan de tearoom voor het overheerlijke huisgemaakte gebak!

Na de gezamenlijke wandeling zeilen we in de namiddag naar het schitterend afgelegen Loch Drumbuie.

DAG 9 – LOCH ALINE

We zeilen terug de Sound of Mull in naar Loch Aline. Aangekomen brengen we je met de bijboot naar de wal waar je de prachtige tuin van Ardtornish kunt bezichtigen.

DAG 10 – KERRERA 

S ‘morgens varen we naar het groene paradijs Kerrera met aansluitend een mooie hike op het eiland. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is.  S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

DAG 11 –  OBAN

Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

NB: Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Bovengenoemd schema is afhankelijk van windrichting en weersomstandigheden, indien nodig wijken we hiervan af.

 

VOOR WIE IS DEZE REIS
 • Je bent ouder dan 16 jaar
 • Je hebt een goede gezondheid
 • Je houdt van wandelen en hiken
 • Actieve vakanties in kleine groepen is echt jouw ding
 • Zeilervaring is niet nodig voor deze reis
 • Perfect voor koppels en solo reizigers
CATERING AAN BOORD

Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm.

PRIJS

€ 2150,- p.p. op basis van gedeelde hut

Wij rekenen 50% toeslag voor enkelgebruik van een twee persoonshut

Voor vragen of een offerte klik hier

INCLUSIEF
 • Crew: kapitein – maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijden en bijbehorende drankjes aan boord
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW
EXCLUSIEF
 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
TRANSFER

Je bent zelf verantwoordelijk voor de reis naar en van het schip. Er gaan dagelijks vluchten naar Glasgow. Vanaf Glasgow reis je verder met de trein of bus naar Oban. Informatie over reizen van/naar oban: klik hier 

GARANTIEREGELING

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. De voorwaarden van deze garantieregeling vind je op de website van STO Garant. www.sto-garant.nl/downloads

 

55912471_2664080610301271_4767117268507164672_n@2x