Boek nu!

ZEILREIS NAAR DE OUTER HEBRIDES EN SHAINTS
ULLAPOOL – ULLAPOOL

29 JUNI – 6 JULI 2021 | 8 DAGEN

BOORDPRIJS €800,- + BOORDKAS £350,- PER PERSOON

Lekker veel zeilen en unieke plekken ontdekken van de Outer Hebriden? Dan is deze 8-daagse zeilreis een absolute aanrader! Elke dag op een nieuwe plek ontwaken en de mooiste eilanden bezichtigen van Schotland, wie wil dat nou niet!Daarnaast is er in the North Minch  vaak veel wildlife te spotten.

De reis van dag tot dag:

DAG 1 – ULLAPOOL

Gelegen aan Loch Broom in de Highland ligt het vissersplaatsje Ullapool.  Je bereikt Ullapool vanaf Inverness met bus of taxi. (De afstand is 72 km en de reisduur met de bus is 1.20 uur.)

Op de 1e dag verwachten wij je rond 17 uur aan boord. Na de kennismaking met elkaar kun je in de hut terecht en rond 19.00 uur is er vervolgens een gezamenlijke maaltijd. Hierna wordt u geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2- SUMMER ISLES

De Summer Isles bestaan uit 15 eilanden, het grootste eiland, Tanera Mòr, is het enige bewoonde eiland. Dit uitzonderlijke landschap wordt beheerd door de Scottish Natural Heritage en zo beschermd tegen ongepaste ontwikkeling. Voor het door brengen van de nacht laten we in een beschutte ankerbaai ons anker vallen.

DAG 3 – STORNOWAY, LEWIS

Een flinke zeildag naar de hoofdplaats van de Outer Hebrides.

DAG 4 -LOCH ERISORT, OOST LEWIS

Na een ochtend in Stornoway varen we naar het zuidelijker gelegen Loch Erisort. Op zoek naar een beschutte ankerbaai kun je volop genieten van de ruige kusten en wildlife.

DAG 5 – SHIANT ISLANDS

Deze drie onbewoonde eilanden zijn een fascinerende bestemming waar we alleen met gunstige wind heen zeilen. Het is toegestaan om de eilanden te betreden en tijdens een wandeling kun je het mooie uitzicht bewonderen. De Shaint is de broedplaats voor maar liefst 240000 papegaaiduikers. Deze grappig uitziende vogels kun je op het land op hele korte afstand benaderen dus camera mee! Een absolute must voor vogelliefhebbers.

DAG 6 – LOCH  GAIRLOCH

We zeilen naar Loch Gairloch op de Noordwestkust van Schotland. Afhankelijk van de windrichting kiezen we een beschutte ankerplek. In het Loch hebben we uitzicht op het mooie zachte landschap.

DAG 7 – ANKEREN IN LOCH BROOM

Van onze ankerplek in Loch Gairloch zeilen we langs de Noordwest kust terug naar Loch Broom waar we de laatste avond met elkaar genieten van het Captains diner.

DAG 8- ULLAPOOL

Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Ullapool. Na een actieve 8 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 11 uur afscheid van elkaar.

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

Maximaal aantal gasten:

Er zijn 6 plaatsen voor gasten beschikbaar.

Voor wie is deze reis geschikt?

 • Je bent ouder dan 16 jaar
 • Je hebt een goede gezondheid
 • Je houdt van lange zeildagtochten
 • Actieve vakanties in kleine groepen is echt jouw ding

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee, zeilervaring is niet nodig. De meeste gasten helpen graag een handje mee met het zeilen, en we vinden het leuk je veel te leren en je te betrekken bij de zeilhandelingen!

Welke taal wordt er aan boord gesproken?

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord.

De bemanning is Nederlands en spreekt Engels en Duits.

De voertaal aan dek zal Engels zijn wanneer er meerdere nationaliteiten aan boord zijn.

Prijs:  
Op basis van gedeelde hut€ 800,-Per persoon
Boordkas (deze is bestemd voor alle maaltijden, diesel en havengeld£ 350,-Per persoon
Optioneel  
Toeslag enkelgebruik hut 50%€ 400,- 

Betalen van de reissom:

De boordprijs wordt in 2 termijnen* voldaan:

25%: twee weken na reservering

75%: een maand voor afvaart

*Wanneer de reservering binnen 6 weken voor afvaart is wordt de boordprijs in 1 termijn voldaan.

De boordkas wordt in 1 termijn contant afgerekend op de 1e dag van de reis. De boordkas is in GBP

Inbegrepen:

 • Crew van drie vaste bemanningsleden
 • Beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijden, snacks en warme dranken
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW
 • Bomen zijn van levensbelang voor een gezond klimaat! Wij helpen graag mee met verduurzaming van Steady Sailing. Voor iedere gast die een reis bij ons boekt laten wij een boom planten aan het eind van het zeilseizoen. Hiervoor kiezen we een bosproject in Nederland via nl

Niet inbegrepen:

 • Aan en afreis naar het schip.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Wat moet ik meenemen?

 • Waterdichte (wandel)schoenen met een goede grip
 • Laarzen of een 2epaar schoenen voor nat weer
 • Warme kleding. Op het water is de gevoelstemperatuur een stuk lager dus denk aan kleding in laagjes en thermo onderkleding
 • Muts, op het water kan het fris zijn!
 • Lichte regenkleding voor aan de wal. Onze zeilpakken zijn ongeschikt voor wandelen
 • Bescherming tegen zon (zonnebril, zonnebrand)
 • Paspoort of identiteitskaart
 • Reisverzekering
 • Voor koffers is geen plaats. Gebruik daarom zachte reistassen

Over het schip Steady:

Steady is een stoere, stalen kits met een traditioneel uiterlijk. Vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Het schip heeft veel ruimte zowel boven- als onderdeks. In de ruime dek salon met rondom uitzicht bevindt zich ook de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatieapparatuur. Benedendeks is er een royale goed uitgeruste kombuis, de hoofdsalon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet.

Hoe kom ik in Ullapool?

Er gaan dagelijks diverse vluchten vanaf Schiphol naar Inverness. Het is absoluut de moeite waard om een dag eerder naar Inverness af te reizen voor een stedentripje. Er zijn super veel BnB’s voor een overnachting te vinden en de stad bruist van de leuke restaurants en pubs. De volgende dag heeft u heerlijk nog alle tijd en neemt u in de middag de bus naar Ullapool.

Inverness-Ullapool met bus; 1 uur en 20 minuten. Vertrekt om 15.40 uur dan bent u om 17.00 uur bij het schip.

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee, zeilervaring is niet nodig. De meeste gasten helpen graag een handje mee met het zeilen, en we vinden het leuk je veel te leren en je te betrekken bij de zeilhandelingen!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

55912471_2664080610301271_4767117268507164672_n@2x